11 augustus 2008

Antidepressiva en de energiebalans

Met Kinesiologie, een stress testmethode zonder apparaten, kun je met behulp van een test, de spiertest, ook de effecten van medicijnen op het energiesysteem van de mens vaststellen. Zowel positief, bijvoorbeeld: welke voedingssupplementen passen bij deze persoon, als negatief. Hieronder wil ik een bevinding beschrijven die mij nogal aan het denken heeft gezet.
Bij het testen van een cliënte die seroxat gebruikte, en het effect wat het middel had op haar innerlijke balans, bleek dat het verstorende effect van Seroxat (paroxetine) nog was te registreren als het medicijn zich zelfs tot op anderhalve meter afstand van haar bevond!
Gelukkig kun je met energiebalans correcties op de acupunctuurpunten deze negatieve effecten zoveel mogelijk corrigeren en neutraliseren. Je kunt daarna het middel gewoon blijven gebruiken, maar het lichaam kan er nu beter mee omgaan. Het kost daarna veel minder energie om de vervelende effecten op te vangen. Maar het toont mijns inziens ook aan dat dit geen bepaald onschuldig middel is. Het is een middel dat diep ingrijpt in de fysieke, psychische en mogelijk ook spirituele aspecten van de mens. Het is de vraag of er bij het voorschrijven überhaupt met deze effecten rekening wordt gehouden, door zowel hulpverlener als patiënt. Ook is het belangrijk je af te vragen wat het effect van het middel op de lange termijn op de gebruiker kan hebben.